Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Internationella kvinnodagen störst på Facebook under 2017

Under 2017 använde folk Facebook som samlingspunkt för att närma sig varandra. Det syntes inte minst efter terrordådet i Stockholm.

Alex Hartelius


Publicerad: 07 December 2017, 10:08
Uppdaterad: 07 December 2017, 10:28

Ämnen i artikeln:

FacebookInternationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen var det ämne som diskuterades mest på Facebook under 2017.

Nu har den årliga sammanställningen av de mest diskuterade händelserna på Facebook 2017 släppts. Sammanställningen visar att många använde den digitala plattformen som en samlingspunkt för att närma sig varandra under svåra tider.

I Sverige var det många som använde sig av Facebook för att stötta, hjälpa och markera att de var säkra under terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i våras.

Den plats där flest människor använde Facebook i en krissituation var under jordskalvet i Mexiko, som blev händelsen med störst antal interaktioner inom Facebooks krishantering under året. Även orkanen Harvey och välgörenhetskonserten "One Love Manchester" toppade listan.

De tre ämnen som diskuterades mest på Facebook var Internationella kvinnodagen, Super Bowl 51 och masskjutningen i Las Vegas.

Det var också många som använde Facebook för att komma samman och skapa event som i slutändan ebbade ut i möten på fysiska platser. På den listan var den totala solförmörkelsen och Women´s March i Washington i topp.

Mest diskuterade ämnen på Facebook 2017:

Internationella kvinnodagen Super Bowl 51 Masskjutningen i Las Vegas

Händelser där flest människor kom till undsättning via Facebook:

Jordskalvet i Mexiko Orkanen Harvey One love Manchester

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.