Internationella kvinnodagen störst på Facebook under 2017

2017-12-07 11:08  
Internationella kvinnodagen var det ämne som diskuterades mest på Facebook under 2017.

Under 2017 använde folk Facebook som samlingspunkt för att närma sig varandra. Det syntes inte minst efter terrordådet i Stockholm.

Nu har den årliga sammanställningen av de mest diskuterade händelserna på Facebook 2017 släppts. Sammanställningen visar att många använde den digitala plattformen som en samlingspunkt för att närma sig varandra under svåra tider.

I Sverige var det många som använde sig av Facebook för att stötta, hjälpa och markera att de var säkra under terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i våras.

Den plats där flest människor använde Facebook i en krissituation var under jordskalvet i Mexiko, som blev händelsen med störst antal interaktioner inom Facebooks krishantering under året. Även orkanen Harvey och välgörenhetskonserten "One Love Manchester" toppade listan.

De tre ämnen som diskuterades mest på Facebook var Internationella kvinnodagen, Super Bowl 51 och masskjutningen i Las Vegas.

Det var också många som använde Facebook för att komma samman och skapa event som i slutändan ebbade ut i möten på fysiska platser. På den listan var den totala solförmörkelsen och Women´s March i Washington i topp.

Mest diskuterade ämnen på Facebook 2017:

  1. Internationella kvinnodagen
  2. Super Bowl 51
  3. Masskjutningen i Las Vegas

Händelser där flest människor kom till undsättning via Facebook:

  1. Jordskalvet i Mexiko
  2. Orkanen Harvey
  3. One love Manchester

Alex Hartelius

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt