Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Intern kritik mot Lajkats penisbilder

Elva bilder av penisavtryck som syns genom mjukisbyxor har fått både Aftonbladet-medarbetare och personer i sociala medier att reagera.


Publicerad 2015-05-20 07:28
Uppdaterad 2015-12-06 12:00

Ämnen i artikeln:

Lajkat

Dela artikeln:

Lajkat.se:s artikel "11 bilder som visar att killar i grå mjukisbyxor är det hetaste som finns" visar bilder på män vars penisar avtecknar sig mot byxtyget.

I bildtexterna står det saker som "Det som är nice är att man kan se vad man har att göra med liksom" och "Helt ok om du vill hasa ner dom där lite till gubben".

Artikeln har fått en del kritik i sociala medier. Någon kallar artikeln för "Sexistiskt, objektifierande skräp. Lågvattenmärke" och en annan har uppmärksammat sajten på att även en bild på en 11-årig tjej syns bland bilderna.

Vissa som har kritiserat artikeln har ställt sig frågande till om det hade gått att göra en liknande lista med bilder på kvinnor.

Även internt på Aftonbladets redaktion har Lajkats publicering mötts av kritik, enligt uppgift till Dagens Media.

Ehsan Fadakar, ansvarig utgivare för Lajkat, vill svara på Dagens Medias frågor via mejl.

"Lajkat är underhållning med en stor portion glimten i ögat. Våra besökare uppskattar det. Men det är kul och bra att vi engagerar även utanför målgruppen. En produkt som når nästan alla 15–25-åringar bör göra det", skriver Ehsan Fadakar till Dagens Media.

Tycker du att det går att göra samma sak med kvinnor?

"Det är en hypotetisk fråga", skriver Ehsan Fadakar.

Lajkat har vid flera tillfällen tidigare fått kritik för sajtens publiceringar.

LÄS OCKSÅ:

 

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.