Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Intern konflikt på Google när den allmänna hållningen till distansarbete inte tillämpas på hög chef

Publicerad: 9 juli 2021, 09:46

Foto: Pixabay

En av de Google-chefer som uppges ha motarbetat distansarbete ska nu själv jobba från Nya Zeeland i ett år, vilket har väckt kritik på techbolaget.


Ämnen i artikeln:

Google

Precis som Apple har Google varit mer återhållsam än exempelvis Spotify och Facebook med hur mycket distansarbete techbolaget kommer att tillåta framåt. 

Under coronapandemin har ju ett stort antal företag världen över helt övergått till distansarbete och flera av techbolagen har uttryckt att ett friare arbetsliv är att vänta under ”det nya normala”. Svenska Spotify har på många sätt gått i bräschen för förändringen och sade i en intervju med Dagens Nyheter i februari i år att deras anställda kommer att få arbeta varifrån de vill. Såväl Apples som Googles inställning är dock att majoriteten av deras anställda ska gå tillbaka till kontoren i september.

Men Googles mindre generösa ståndpunkt har väckt intern kritik – och i veckan har det höjts än fler kritiska röster, rapporterar flera amerikanska medier däribland Cnet. Det eftersom den högt uppsatta chefen Urs Hölzle, som själv uppges ha motarbetat en öppnare hållning till distansarbete, meddelat att hans arbete kommer att utgå från Nya Zeeland i åtminstone ett år.

Att Urz Hölzle skulle ha drivit en linje mot distansarbete tillbakavisas dock av en talesperson på Google.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev