Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Instiftar jämställdhetspris inom IT-branschen

Publicerad: 1 november 2018, 09:08
Uppdaterad: 5 november 2018, 09:37

Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip är några av dem som är nominerade till Årets eQualizers.

Foto: Janne Næss

Den nya utmärkelsen "Årets eQualizer" syftar till att lyfta föredömen inom IT-branschen och delas ut av Consid. Se alla nominerade här.


Ämnen i artikeln:

Isabella Löwengrip

Consids årliga gala som lyfter fram föredömen inom IT-branschen äger rum den 24 november i Blå Hallen. Där kommer bland annat Årets digitala influencer koras, vars nominerade presenterades tidigare i oktober.

Nytt för i år är utmärkelsen Årets eQualizer – ett pris som syftar till att premiera en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan inom IT-branschen framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning av branschen. 

– Vi är väldigt glada över att i år introducera priset Årets eQualizer, då vi brinner för en mer jämställd IT-bransch, vilket är något vi konstant strävar efter att bidra till. Vi tror att det är otroligt viktigt att uppmärksamma föredömen – att lyfta fram de som faktiskt gör skillnad på ett tydligt och bra sätt – för att en faktisk förändring ska till. Det är vårt, och likväl alla bolags, ansvar att bidra i en sund utveckling för en hållbar och innovativ bransch, säger Peter Hellgren, vd och grundare på Consid, i ett pressmeddelande. 

De nominerade är: 

Linda Ryden, Jessica Nettelblad, Sara Jonasson Ginters, Julia Ekholm, Linda Sandberg och Johanna Mannung. Initiativtagarna till hashtaggen #teknisktfel – uppropet inom ramarna för vilket kvinnor från IT-branschen fick möjlighet att lyfta historier av kränkningar, trakasserier och sexism som de upplevt inom branschen. 

Isabella Löwengrip, Linus Kaasik, Patrik Unevik, Viktor Lundqvist och Pingis Hadenius, som genom techstartupfabriken Nordic Tech House öppnar upp en möjligheter för digitala och tech-fokuserade entreprenörer. 

Simone Giertz, som med sin kompetens inom programmering och teknisk fysik har byggt Youtube-kanalen ”The Queen of Shitty Robots”. 

Elsa Bernadotte, som är operativ chef och medgrundare till matsvinns-appen Karma. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Isabella Löwengrip

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev