Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Instant articles till Wordpress

Publicerad: 8 mars 2016, 07:51
Uppdaterad: 8 mars 2016, 07:56

Facebook trappar upp jakten på publicisternas innehåll. Nu ska Instant articles bli tillgängligt för de miljontals publicister vars sajter bygger på Worpress.


Ämnen i artikeln:

Instant articlesFacebook

Facebooks Instant articles, formatet som gör att medier kan publicera sitt innehåll direkt på Facebook, ska bli tillgängligt för alla sajter som bygger på Wordpress.

Det uppger Facebook i en pressrelease.

Enligt Facebook bygger ”över 25 procent” av alla webbens sajter på Wordpress.

”Vi är upprymda över att kunna hjälpa miljontals publicister över hela världen att ge Instant articels-upplevelsen till sina läsare”, skriver Facebook.

För några veckor sedan avslöjade Facebook att Instant articles, som tidigare varit begränsat till utvalda publicister runt om i världen, ska kunna användas av alla världens publicister – oavsett storlek. Lanseringen sker i och med Facebooks F8-konferens den 12 april.

De medier som väljer att leverera sitt material som Instant articles tappar direkttrafiken till sina sajter. Därför har många svenska publicister hittills varit restriktiva med hur mycket innehåll som distribueras på det sättet.

Medierna kan välja att själva sälja annonser i anslutning till materialet och behålla hela intäkten. De kan också välja att låta Facebook sköta försäljningen mot en andel av annonsintäkterna.

För många annonsörer är Facebooks extremt detaljerade målgruppsdata kring sina användare en nyckelfaktor.

För att driva medierna mot det senare alternativet, som bygger på Facebooks audience network, har Facebook valt strypa tillgången till målgruppsdata för de medier som väljer att själva sälja annonserna i Instant articles.

”För annonser sålda direkt av ditt team kommer du inte att ha tillgång till Facebooks målgruppsstyrning (Facebook tageting)”, skriver Facebook i dokumentationen kring Instant articles.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Instant articlesFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.