måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Instagramchef självkritisk om Reels: ”Tiktok ligger steget före”

Publicerad: 20 januari 2021, 06:44

Adam Mosseri hymlar inte med att Instagram ligger efter Tiktok.

Foto: Pixabay + Creative commons

Instagrams högste chef Adam Mosseri säger i en podcast att han inte är nöjd med vad Reels är i dag. Och han medger att de ligger efter konkurrerande Tiktok.

Ämnen i artikeln:

TiktokInstagram

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


När Instagram lanserade funktionen Reels, med korta, redigerade musikvideos, beskrevs den som en Tiktok-utmanare. Dagens Medias sociala medier-bloggare Emma Blom skrev bland annat att mycket talar för att Instagrams lansering av Reels är början på slutet för Tiktok eftersom hon anser att Reels är mer användarvänligt än Tiktok.

Sedan lanseringen har flera av Reels funktioner vässats och dessutom har Reels fått en egen flik på Instagram så att det ska bli lättare för användarna att hitta innehållet.

Men i ett avsnitt av The Verges podcast ”Decoder” säger Instagrams högste chef Adam Mosseri nu att han inte är nöjd med funktionen.

– Ännu är jag inte nöjd. Vi växer – både när det kommer till hur mycket som delas och hur mycket som konsumeras – men vi har mycket kvar att göra. Vi måste vara ärliga och medge att Tiktok ligger steget före, säger Adam Mosseri i podcasten.

Dagens Media har tidigare rapporterat om hur såväl Tiktok som Reels blivit allt viktigare kanaler för de svenska magasinsförlagen.

– Från Tiktok och Instagram får vi data på engagemangs-rate, räckvidd och spridning. Tiktok är extra spännande för det är där trender sätts i dag och musik slår igenom. Inlägg där kan bli virala på ett helt annat sätt än tidigare och det är ett mycket mer kreativt verktyg än Instagram, säger Kristofer Steneberg, chefredaktör för Café och King, i en tidigare intervju.

Och i ”Decoder” säger Adam Mosseri just det: att Instagram behöver bygga mer kraftfulla och kreativa verktyg.

– Vi behöver erbjuda människor som är mer kreativa än oss och som arbetar med att skapa innehåll verktyg att göra sånt som slår igenom, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev