lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Instagram tar krafttag mot trakasserier efter rasistiska påhopp mot fotbollsspelare

Publicerad: 11 februari 2021, 07:45

Genom att skärpa reglerna hoppas Instagram få ordning på trakasserierna på plattformen.

Foto: Getty Images

Efter att flera brittiska fotbollsspelare utsatts för rasistiska påhopp på Instagram skärper sociala medier-nätverket sina regler.

Ämnen i artikeln:

Instagram

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Från och med nu kommer användare som återkommande använder Instagrams direktmeddelande-funktion för att trakassera andra på plattformen att straffas med en tillfällig avstängning. Om beteendet sedan upprepas när användaren släpps in igen kommer Instagram att radera den aktuella användaren.

Att Instagram väljer att ta krafttag mot trakasserier beror på en rad incidenter i Storbritannien då fotbollsspelare fått ta emot rasistiska påhopp i meddelanen efter att de har förlorat matcher.

”Vi vill att Instagram ska vara en plats där människor kan få kontakt med andra människor och med de saker de älskar. Men vi vet också att det här, precis som i offline-världen, alltid kommer att finnas de som trakasserar andra. Detta är något vi nyligen har sett drabba fotbollsspelare i Storbritannien. Och det här är inte ett beteende vi vill se på Instagram”, skriver bolaget i ett blogginlägg.

Att trakasserierna främst sker i direktmeddelande-funktionen (DM) och inte i kommentarsfälten gör problemet svårare att komma åt, enligt Instagram.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev