onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Instagram når 700 miljoner användare i månaden

Publicerad: 27 april 2017, 08:49
Uppdaterad: 27 april 2017, 09:23

Bild: Instagram

Instagram ökar tillväxttakten och når 700 miljoner aktiva användare i månader.

Ämnen i artikeln:

InstagramSnapchat

AT


Instagram lockar nu fler månatliga användare än någonsin tidigare – 700 miljoner. Det berättade bolaget i ett blogginlägg igår onsdag.

"Med nya funktioner såsom Stories, live video och meddelanden som försvinner i Direct, har användare nu mer möjligheter än någonsin att uttrycka sig och komma närmare det som de bryr sig om", skriver Instagram i blogginlägget.

Tillväxttakten ökar dessutom. Det tog nämlingen endast fyra månader för bolaget att locka de senaste 100 miljonerna sedan man nådde 600 miljoner användare i december 2016, enligt Techcrunch. Perioden mellan 500 miljoner och 600 var istället sex månader.

Som jämförelse innebär tillväxten att Instagram nu är dubbelt så stort som Twitter.

En talesperson för bolaget säger till Techcrunch att lanseringen av Instagram Stories har haft betydelse för både tillväxt och förmåga att behålla användarna.

Stories-funktionen, som många gånger kallats för en en direkt klon av Snapchats "My Story", nådde 200 miljoner dagliga användare tidigare i april. Därmed har man gått en bra bit förbi konkurrenten, som i februari meddelade att man hade nått 161 miljoner dagliga användare.

Instagrams framsteg har alltså skett på bekostnad av Snapchat, vars tillväxt sjunkit med 82 procent sedan Instagram lanserade Stories-funktionen i augusti.

En anledning till ökningen ska bland annat vara att Instagram till skillnad från konkurrenten fortsätter att satsa på marknader utanför USA.

– Marknader under utveckling har alltid varit viktiga för Instagram. USA är vår största marknad, men Brasilien har länge varit nummer två. Tillsammans med Storbritannien och Japan, finns våra viktigaste marknader i Indonesien, Indien och Turiket, säger talespersonen för Instagram till Techcrunch.

80 procent av Instagrams användare ska nu finnas utanför USA.

Med så många månatliga användare har Instagram goda möjligheter att attrahera företag som vill nå ut med sina budskap – enligt Techcrunch har appen nu hela en miljon aktiva annonsörer.

När det kommer till Snapchats tillväxt gäller det att hålla ögonen öppna under maj, då bolaget kommer att presentera nya siffror över både intäkter och användare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev