Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Instagram lanserar "fotokaruseller" för vanliga användare

Publicerad: 23 februari 2017, 09:14
Uppdaterad: 23 februari 2017, 15:22

Bild: Instagram

Sedan tidigare har annonsörer kunnat samla upp till tio foton eller filmklipp i ett enda inlägg på Instagram. Snart blir det även möjligt för vanliga användare.


Ämnen i artikeln:

InstagramSnapchat

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Instagram vill underlätta för användarna att dela med sig av fler upplevelser på samma gång i det klassiska flödet, och inte endast i Instagram stories.

Därför lanseras nu möjligheten att göra fotokaruseller direkt i flödet, där man kan samla upp till tio foton eller videos i ett enda inlägg. Det skriver Techcrunch.

Nyheten rullas ut globalt för iOS och Android under de följande veckorna.

"Nu behöver du inte längre välja det absolut bästa fotot eller filmklippet från en upplevelse du vill komma ihåg", skriver Instagram om fotokarusellen.

Det kommer även finnas möjlighet att redigera bilderna eller filmklippen i fotokarusellen individuellt, eller lägga ett och samma filter över alla, och även att tagga vänner.

Dock kommer bildtext, plats, likes och kommentarer gälla för inlägget i sin helhet.

Instagram lanserade fotokaruseller för annonsörer redan 2015, och gjorde det möjligt att inkludera videos i dessa under förra året.

Techcrunch skriver att lanseringen av fotokaruseller för vanliga användare kan vara ett sätt för Instagram att ge en skjuts till annonsformatet som baseras på samma teknik.

Dessutom kan det ses som ännu en ansträngning från plattformens sida att plocka användare från den växande konkurrenten Snapchat.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

InstagramSnapchat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.