Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Instagram är Facebooks största app-annonsör

Annonser som uppmanar konsumenter att installera appar kan vara nyckeln till framgång. Åtminstone om man frågar Instagram.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Publicerad: 28 November 2016, 13:57
Uppdaterad: 28 November 2016, 14:01

Ämnen i artikeln:

Instagram

Sensor Tower, en datafirma som spårar mobilkampanjer, presenterade i sin senaste rapport att Instagram är den största app-annonsören på Facebook, enligt Adage.

I Facebook-flödet står Instagram för upp till 5 procent av annonseringar som manar till installering av applikationer. Instagram har ofta placerats sig högt upp på listan, men det är först den här gången man blir nummer 1.

– De verkar alltid ha kampanjer som körs för att driva nya användare till appen, säger Wes McCabe, chef för produktmarknadsföring på Sensor Tower, till Adage.

Instagram har gått från 100 miljoner användare i månaden år 2013 till 500 miljoner för motsvarande siffra det här året. En siffra som kan bero på nätverkets annonsering på Facebook.  

Sociala medie-konkurrenten Twitter, med 317 miljoner användare i månaden, är stoppade att kampanja på Facebook. Detta sägs ha en anledning i att Facebooks policyer förhindrar konkurrenternas reklam. Och enligt uppgifter ska Twitter ha försökt att köra app-installerings-kampanjer via Facebook, men det utan framgång.

Ämnen i artikeln:

Instagram

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.