Instagram är Facebooks största app-annonsör

2016-11-28 14:57  

Annonser som uppmanar konsumenter att installera appar kan vara nyckeln till framgång. Åtminstone om man frågar Instagram.

Sensor Tower, en datafirma som spårar mobilkampanjer, presenterade i sin senaste rapport att Instagram är den största app-annonsören på Facebook, enligt Adage.

I Facebook-flödet står Instagram för upp till 5 procent av annonseringar som manar till installering av applikationer. Instagram har ofta placerats sig högt upp på listan, men det är först den här gången man blir nummer 1.

– De verkar alltid ha kampanjer som körs för att driva nya användare till appen, säger Wes McCabe, chef för produktmarknadsföring på Sensor Tower, till Adage.

Instagram har gått från 100 miljoner användare i månaden år 2013 till 500 miljoner för motsvarande siffra det här året. En siffra som kan bero på nätverkets annonsering på Facebook.  

Sociala medie-konkurrenten Twitter, med 317 miljoner användare i månaden, är stoppade att kampanja på Facebook. Detta sägs ha en anledning i att Facebooks policyer förhindrar konkurrenternas reklam. Och enligt uppgifter ska Twitter ha försökt att köra app-installerings-kampanjer via Facebook, men det utan framgång.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt