Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

”Inget som påverkar oss”

Publicerad: 11 november 2011, 10:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Hitta.ses vd, Joakim Pops, kommenterar Eniros samarbete med Google.


Ämnen i artikeln:

Hitta.se

Idag stod det klart att Eniro och Google inleder en ohelig allians där Eniro breddar sitt erbjudande genom att bli nordisk återförsäljare av Googles Adwords. Ett initiativ som enligt Eniros vd, Johan Lindgren, kommer att stärka Eniros position hos små och medelstora företag.

Joakim Pops, vd för hitta.se kallar samarbetet "intressant" men tror inte att det kommer att påverka marknaden i någon större utsträckning.

– Skillnaden blir att ytterligare en aktör säljer Googles produkter. Vi fokuserar istället på att utveckla och sälja våra egna produkter.

Hur påverkar samarbetet er?

– Vi är specialister på företags- plats- och personsök. Eniro har en liten bredare portfölj och går med det nya samarbetet mer in i en roll som medierådgivare och medieförmedlare. Så jag tror inte att det kommer att påverka oss speciellt mycket. 

Skulle ni vara intresserade av ett liknande samarbete?

– Vi har inte fört några sådana diskussioner. Vi har vårt fokus på vår grundtjänst och i mobilen där vi ser att tillväxten och efterfrågan hela tiden ökar. 

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Hitta.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.