Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Inget Hemnetköp för Bonnier"

Publicerad: 11 November 2015, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Bonnier uppges inte längre vara med i striden om bostadssajten Hemnet.


Ämnen i artikeln:

BonnierHemnet

I början av maj lade Schibsted ett bud på bostadssajten Hemnet, som de värderar till 1,5 miljarder kronor. Förutsättningen var att mediekoncernen skulle få köpa 100 procent av aktierna. Sedan dess har flera budgivare gett sig in i striden, däribland mediekoncernen Bonnier.

Nu rapporterar Dagens Industri att Bonnier inte längre är med i förhandlingarna. I stället står slaget mellan Schibsted och riskkapitalbolaget Nordic Capital, enligt tidningens källor.

Anledningen till att Bonnier inte längre är med i förhandlingarna, enligt DI, är antingen att prislappen har blivit för saftig, eller att deras agerande under förhandlingarna inte har ”imponerat på Hemnets ägare”.

I dag ägs Hemnet av Swedbank Fastighetsbyrå, Svensk Fastighetsförmedling, Fastighetsmärklarförbundet och Mäklarsamfundet.

Dagens Media har tidigare rapporterat om att Konkurrensverkets tidigare agerande talar för att verket skulle försöka stoppa Schibsteds köp, eftersom köpet skulle resultera i att bolaget i praktiken får en monopolställning på marknaden för bostadsannonser på nätet då Schibsted äger Blocket.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierHemnet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.