Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ingen förundersökning mot Nyheter24

Publicerad: 8 Oktober 2013, 07:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Justitiekanslern kommer inte att inleda någon förundersökning mot Nyheter24 apropå Sverigedemokraten Helena Kontulainens polisanmälan.


Som Dagens Media kunde berätta igår har SD-kvinnan Helena Kontulainen polisanmält Nyheter24 i samband med att sajten publicerade ett inspelat samtal mellan henne och en annan Sverigedemokrat.

– Ni journalister är likadana allihopa. Ni spelar in, klipper ihop banden och förvanskar och får mig att se dålig ut, sa hon till Dagens Media i går.

Polisanmälan skickades vidare till Justitiekanslern, som nu meddelar att någon förundersökning om yttrandefrihetsbrott inte kommer att inledas.

Anledningen är att förtalsmål måste drivas av målsäganden så länge det inte finns något särskilt skäl att driva målet som ett allmänt åtal.

" Av förarbetena till bestämmelsen framgår att allmänt åtal är avsett att förekomma endast i undantagsfall. Oavsett om det i detta fall skulle föreligga ett förtalsbrott eller inte har det inte framkommit några sådana särskilda skäl som från allmän synpunkt motiverar ett ingripande genom allmänt åtal".

Därmed finns ingen anledning för JK att inleda förundersökning.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.