Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag21.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Infopaq Sweden Bildas

Publicerad: 1 Augusti 2013, 13:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:39

I dag blir det svenska omvärldsbevakningsföretaget Infopaq Sweden formellt ett nytt självständigt bolag.


Ämnen i artikeln:

infopaq

I slutet av maj berättade Dagens Media att svenska omvärldsbevaknings- och analysföretaget Infopaq varslat femton personer. Beskedet kom samtidigt som det danska moderbolaget Infopaq International lades ner.

I dag blir Infopaq Sweden formellt ett nytt självständigt bolag. Samtidigt överlåts bolagen Infopaq, Infopaq Sverige och Infopaq Media till det nya bolaget.

– Det nybildade bolaget Infopaq Sweden har nya ägare och har ingen bindning till de internationella bolagen, säger vd:n Linda Fors till Dagens Media.

Bolagens befintliga kunder kommer att följa med till det nya bolaget och kommer till en början inte att märka av några förändringar vad gäller tjänsterna.

– Så småningom kommer förändringarna att märkas på kundsidan. Vi är ju självständiga nu och kan göra de anpassningar som passar oss, säger Linda Fors.

All fastanställd personal har även fått erbjudande om att fortsätta sin anställning på det nybildade bolaget. Vad gäller de medarbetare som varslades i våras har somliga hunnit sluta medan andra har längre uppsägningstid och kommer därför att hinna följa med till Infopaq Sweden innan de slutar.

Tidigare i våras gick bolaget samman med norska Opoint och danska Infomedia i samarbetet Media Intelligence Alliance.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

infopaq

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.