Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Influencerplattformen Inzpire.me tar in Sverigechef

Publicerad: 3 december 2021, 10:10

Caroline Lundmark blir Sverigechef på Inzpire.me.

Den norska influencerplattformen Inzpire.me ökar sitt fokus på den svenska marknaden och anställer en Sverigechef. Caroline Lundmark går i som country manager.

Ämnen i artikeln:

Influencer marketing

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Inzpire.me startades 2016 av Mats Lyngstad och Marie Mostad. Bolaget har idag cirka 40 anställda och 2019 gick Schibsted in som investerare.

– Inzpire.me har haft en imponerade tillväxt i Norge de senaste åren och vi ser en expansion till Sverige som ett naturligt nästa steg för bolaget. Vi kommer självklart att stötta teamet med all den kompetens som Schibsted har kring att skala digitala bolag i Norden och ut i Europa och vi är väldigt förväntansfulla på 2022, säger Kajsa Gatenbeck, investment manager på Schibsted, i ett pressmeddelande. 

För att leda expansionen på den svenska marknaden anställs Caroline Lundmark som country manager. Hon kommer närmast från Tipser, där hon hade en roll som client partnerships manager. Dessförinnan har hon bland annat jobbat på Dagens Media och Göteborgs-Posten.

– Det är en spännande möjlighet att få vara med och bygga upp något på den svenska marknaden från start. Influencer marketing har vuxit senaste åren och har en mycket mer självklart del av mediemixen nu för tiden hos medieköparna, säger Caroline Lundmark, i pressmeddelandet. 

– 2022 blir ett spännande år för influencer marketing med högre krav på ROI. Vi ser att branschen ställer mer krav generellt på Influencer marketing än tidigare.

Inzpire.me har bland annat jobbat med kunder som Clas Ohlson, Stadium och Elgiganten på den svenska marknaden.

LÄS ÄVEN:
Här är influencernätverken som kämpar med lönsamheten
Så optimerar influencernätverken lönsamheten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev