Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

IDG på vd-jakt i sverige

Publicerad: 25 Maj 2011, 06:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

IDG:s vd Bob Carrigan är i Stockholm för att utse nästa svenska IDG-chef. Förväntningarna är högt ställda. "Sverige är en av förlagets viktigaste marknader", säger Bob Carrigan.


Ämnen i artikeln:

IDG

Det var i mitten av maj som Bonnier bekräftade att det blir IDG:s vd Lars Dahmén som tar över efter Johan Ståhl som vd för Sydsvenskan. En dryg vecka senare är IDG:s globala vd Bob Carrigan på plats i Stockholm för att rekrytera Lars Dahméns efterträdare.

Fyra möjliga kandidater ska intervjuas i ett första skede.

– Intresset är stort och vi har ganska gott om tid, så jag räknar med att träffa fler kandidater i ett senare skede, säger Bob Carrigan. I september ska en ny vd vara på plats.

Förväntningarna på den nya Sverigechefen är höga. Sverige är IDG:s största marknad i Europa efter Tyskland och den just nu snabbast växande marknaden i hela koncernen.

Första halvåret i IDG:s brutna räkenskapsår ökade omsättningen med 10 procent.

– Det måste vara någon med en passion för it och teknik och som har en vision för mediebranschens utveckling och vilka möjligheter det innebär för IDG, säger Bob Carrigan.

En av de viktigaste utmaningarna för den nya vd:n blir att öka IDG:s intäkter på webben. I USA står webben för 60 procent av intäkterna, men i Sverige är andelen betydligt lägre.

Här går printverksamheten än så länge bättre.

I USA tar IDG betalt för en del av innehållet på nätet, och inom kort inleds tester med betalväggar även på svenska titlar.

– Betalningsviljan på nätet är hög i Sverige jämfört med många andra marknader. Vi har dessutom fördelen att vi är ett premium content-förlag med en stor b2b-verksamhet, säger Bob Carrigan.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.