Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

IDG omorganiserar – Mikael Lindkvist blir chefredaktör för Pc för alla

Publicerad: 26 Maj 2015, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

I IDG:s omorganisation tar Mikael Lindkvist över chefredaktörskapet för alla IDG:s konsument-titlar, kan Dagens Media berätta. PC för allas chefredaktör Fredrik Agrén får en ny roll.


Ämnen i artikeln:

IDG

När IDG omorganiserar blir Mikael Lindkvist, idag chefredaktör för M3 och Macworld, chief content officer för IDG:s konsumentnätverk, kan Dagens Media berätta. Där ingår M3, Macworld, Pc för alla och Studio.

– Jag kommer att vara chefredaktör för alla varumärken på IDG konsument och ska ha ansvar för hela vårt redaktionella team, säger Mikael Lindkvist till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har sedan drygt ett år tillbaka jobbat som ett team på konsumentdelen så idag är vi en stor redaktion. Vi jobbar mer online-fokuserat och har ett gemensamt produktionsflöde. Därför känns det naturligt att få ta ett helhetsgrepp på konsumentsidan.

I IDG:s enterprise-titlar ingår idg.se, Computer Sweden, Techworld, Internetworld, IT24, Cio och Executive Report.

– Vi har gjort samma sak inom Enterprise. Nu har vi två chief content officers, en för Enterprise och en för Consumer. Lottis Bergsson och Mikael Lindkvist ska vara innehållsansvariga och se till att de två redaktionella verksamheterna fungerar och samtidigt utveckla respektiva varumärke med innehåll och tjänster mot sina målgrupper, säger Per Danielsson, kommunikationschef på IDG, till Dagens Media och fortsätter:

– Det här gör vi helt enkelt för att vi ser flera möjligheter att växa och utveckla vår redaktionella närvaro. Framförallt online. Då samlar vi allt inom Enterprise under en och samma person och så gör vi samma sak inom Consumer.

Den nya organisationen innebär att Fredrik Agrén, som fram tills nu har varit chefredaktör för Pc för alla, får en ny tjänst på företaget.

Exakt vad Fredrik Agrén kommer att göra är, enligt Per Danielsson, än så länge oklart.

LÄS OCKSÅ:

 

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.