Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

IDG efter haveriet: ”En hackerattack”

Publicerad: 20 Maj 2010, 11:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

IDG:s datasystem havererade igår vid halvnio och kom inte igång förrän vid tvåtiden idag. En så kallad överbelastningsattack var orsaken.


Ämnen i artikeln:

IDGhackerattack

– Vi fick första larmet ganska omgående någon gång klockan åtta i går. Sedan blev det så mycket trafik från halvnio till nio att servrarna gick ner, och de har varit nere fram till klockan kvart i två i dag, säger Niklas Söderlund, it-chef på IDG.   

En överbelastningsattack går till så att en hackare kapar ett stort antal datorer och sedan styr dem för att skicka spam till en och samma mottagare, i det här fallet IDG.

– Vad som gjorde attacken speciellt svår att avvärja var att den kom från flera olika källor samtidigt.

Niklas Söderlund vet inte vem eller vilka som kan tänkas ligga bakom attacken. Däremot vet han detta:

– Hackarna hade ren bonntur att de lyckades. Att skydda sig från sådana här attacker är en ständig kapprustning och IDG ligger långt fram i den kampen.

Vilka effekter har den här attacken fått för er del?

– Alla tidningar blev lämnade utan problem, det var det första vi såg till att ordna. Sajterna har förvisso legat nere men annonsörerna har inte drabbats eftersom vi säljer per exponering.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

IDGhackerattack

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.