torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

IAB Europa överklagar beslutet om ramverket

Publicerad: 9 mars 2022, 10:34

Kenneth Danielsson, vd på IAB Sverige. Foto: Karin Boo

IAB Europa anser inte att organisationen ska vara personuppgiftsansvarig. Nu överklagas det belgiska beslutet som fattades i mitten av februari.

Ämnen i artikeln:

IABKenneth Danielsson

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat om att EU Data Protection Authorities tillsammans med den belgiska dataskyddsmyndigheten (APD) kräver en förändring av IAB Europas Transparency & Consent Framework (TCF). Dels betraktas IAB Europa som personuppgiftsansvarig för den behandling som sker inom TCF:s samtyckesfunktioner, dels slår beslutet fast att IAB Europa behöver utveckla ramverket.

– Den största oron som jag upplever det handlar om är huruvida det är olagligt att jobba med den här tekniken eller inte. Men jag vill vara tydlig med att beslutet påverkar IAB Europa – inte någon användare, sade Kenneth Danielsson, vd för IAB Sverige, tidigare till Dagens Media.

LÄS ÄVEN: Beslut om IAB Europas ramverk – detta innebär det

Nu står det klart att IAB Europa har överklagat beslutet om att organisationen skulle vara ansvarig för personuppgifter. 

”IAB Europe har även inkluderat en begäran om uppskov vilket skulle innebära att alla krav på åtgärder från den belgiska dataskyddsmyndigheten pausas tills ett avgörande fattas att domstol. Samtidigt fortsätter IAB Europe att arbeta med att utveckla TCF:en”, skriver IAB Sverige på sin sajt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev