Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hyper Island först med app-utbildning

Publicerad: 30 April 2010, 08:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Hyper Island startar som första skola i världen en utbildning för att möta en ständigt växande marknad för mobila applikationer.


Varje månad lanseras omkring 40 000 applikationer. Idag finns 185 000 Iphoneappar som laddats ned fyra miljarder gånger. Googles operativsystem Android väntas slå igenom stort, och redan nu släpps varje månad 7500 Androidappar.

– Vi svarar på branschens enormt växande behov av kunskap om utveckling och design av mobila applikationer. Så vitt vi vet är det här den första heltidsutbildningen inom området, säger Charlotte Sundåker, marknadschef på Hyper Island, till Dagensmedia.se.

Heltidsutbildningen ”Application Designer and Developer for Mobile Devices” är 1,5 år och startar i höst på Hyper Island i Karlskrona. Utbildningen innefattar 16 veckors praktik, och experter inom mobila applikationer från hela världen kommer att föreläsa.

Studenterna kommer att jobba med riktiga och fiktiva case i samarbete med både lokala företag och byråer, och stora företag som till exempel Ikea, SJ och bokförlaget Natur och Kultur, som sedan tidigare är partners till Hyper Island.

Skolan startar ytterligare en helt ny utbildning till hösten, "E-commerce Manager" som utbildar specialister på e-handel.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.