torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Hotar stämma Realtids ledning

Publicerad: 4 april 2017, 07:38
Uppdaterad: 6 april 2017, 15:11

Custos Christen Ager-Hanssen och Realtids Jonas Wiven-Nilsson i ordkrig.

Nu råder öppet krig mellan Realtids ledning och ägarbolaget Custos. "Vi stämmer dem", säger Christen Ager-Hanssen, Custos vd, efter Jonas Wiwen-Nilssons brev till aktieägarna.

Ämnen i artikeln:

RealtidMetro

MA

Mathias Asplund


Realtids vd och grundare Jonas Wiwen-Nilsson skrev i ett brev till aktieägarna på måndagen, bland annat att Custos vd Christen Ager-Hanssen ska ha hotat honom och styrelseordföranden Thomas Vinell.

"Christen Ager-Hanssen hotade med ett 'krig vi inte skulle orka med' och att 'krossa oss' om vi inte gick honom till mötes".

Nu ger Custos vd Christen Ager-Hanssen sin version av mötet.

– Det jag har sagt är att vi kommer att begära en granskning och få honom sparkad som vd. Det är inte ett hot utan ett löfte, säger han.

Christen Ager-Hanssen hävdar att Custos räddade bolaget från att gå i konkurs i slutet av förra året, och de är missnöjda med hur Jonas Wiwen-Nilsson skött bolaget.

Custos ledning kräver nu tillbaka 1,2 miljoner som de satsat i Realtid i den senaste emissionen. De tror däremot fortfarande på Realtid som affär och kan tänka sig att gå in med mer pengar, men bara om Jonas Wiven-Nilsson försvinner.

– Vi vill få Realtid att blomstra och är beredda att köpa hela bolaget, ta över det och driva det. Vi är beredda att gå in med tio miljoner i Realtid, men bara om Jonas (Wiwen-Nilsson) inte sitter kvar. Vi är tvungna att dra av plåstret och det är att få Jonas sparkad. Annars startar vi en egen affärssajt på Metro, säger han.

Christen Ager-Hanssen hävdar att ledningen för Realtid försökt ändra bolagsordningen för att kunna ta in en annan aktieägare i bolaget, och att han blev "skogstokig" när detta upptäcktes och blockerade ändringen hos Bolagsverket.

– Vi har kallat till en ny bolagsstämma och kommer att utse en ny styrelse. Vi håller Jonas och styrelseordföranden Thomas Vinell personligt ansvariga och kommer att genomföra en privat stämning mot dem om vi inte får våra pengar.

I ett kort mejl till Dagens Media skriver Jonas Wiwen-Nilsson att han ser förutsättningarna att driva Realtid vidare som "goda". Han skrivar att Custos uppgifter om att de skulle ta in en ny aktieägare är "tagna ur luften".

"Man kan inte gå runt och stämma folk hur som helst. Man måste kunna påvisa vårdslöshet och att skada är orsakad. Jag tro inte det finns fog för någotdera", skriver Jonas Wiwen-Nilsson.

Sex av de tretton anställda på Realtid har på kort tid lämnat företaget. För lite drygt en månad sedan var Staffan Erfors chefredaktör på Realtid. Nu hyllar han istället Metros nya ägare Custos – med Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen – i en krönika. Det är en av de första han skrivit som ny chefredaktör på Metro, dit även ytterligare tre av hans kollegor från Realtid har gått.

Han poängterar att det var hans beslut att lämna sajten, att han inte fick sparken.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev