måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Hon ska sköta Blockets kommunikations- och hållbarhetsarbete

Publicerad: 23 februari 2022, 06:49

Schibstedägda Blocket får en ny kommunikations- och hållbarhetschef.

Foto: Dan Coleman Photograher

Klimataktivisten Kitty Ehn, som har en bakgrund som journalist och ledarskribent, ersätter Tero Marjamäki i rollen som kommunikations- och hållbarhetschef på Blocket.

Ämnen i artikeln:

BlocketSchibstedNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Vid årsskiftet lämnade Tero Marjamäki sin roll som kommunikations- och hållbarhetschef på den Schibstedägda andrahandssajten Blocket. Nu står det klart att han ersätts av Kitty Ehn

Kitty Ehn är nationalekonom i grunden men har genom åren arbetat som journalist och PR-konsult. Hon har också varit engagerad i partiet Vändpunkt samt haft rollen som vice ordförande för Fältbiologerna. Dessutom var hon med och grundade Push Sverige. Sitt senaste uppdrag var som head of digital communications på pensionsbolaget SPP.

– Kittys imponerande erfarenhet kombinerat med en brinnande passion för värderingsdriven kommunikation är ett välkommet tillskott i nästa steg på vår resa, säger Martina Göransson, CCO på Blocket i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Samdistribution, hållbart papper och mindre plast – så ska tidningarna minska sitt klimatavtryck

Kitty Ehn tillträdde sin nya tjänst på marknadsplatsen den 22 februari.

– Att få vara en del i att förvalta och ta Blockets folkkära arv till nästa nivå känns fantastiskt. Som ekonom i grunden är jag extra svag för hållbara affärsmodeller som bidrar till verklig samhällsförändring. Därför känns det otroligt lyxigt att få spendera varje arbetsdag med att bidra till en hållbar värld, med massor av möjligheter för alla, säger hon i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Linnéa Kihlström: Därför sätter vi mediebolagens hållbarhetsarbete under lupp

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev