Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Hon jobbar gratis för FI

Publicerad: 17 Maj 2013, 04:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

Partiet Feministiskt initiativ får unik donation i form av ActionAid:s digitalchef Maria Starck.


Ämnen i artikeln:

Action AidFeministiskt Initiativ

Maria Starck, digitalansvarig på biståndsorganisationen ActionAid, lämnar sitt jobb för att arbeta gratis med Feministiskt initiativs valkampanj.

– Det senaste halvåret har debatten om rasism bara eskalerat och jag känner att det räcker nu. Inget parti förutom FI vågar göra något, säger Maria Starck och fortsätter:

– Eftersom att FI inte får något partistöd är det ingen som jobbar för partiet dagtid. Jag vet att det krävs mycket tid för att driva igenom en valkampanj, så jag ger partiet min tid, min kunskap och mitt engagemang.

Det var Maria Starck själv som kontaktade FI och föreslog att hon kunde arbeta gratis för partiet fram till valet 2014. Maria Starck kommer finnas på FI:s virtuella kansli där hon ska jobba med diverse digitala kampanjer.

– Jag kommer att arbeta både med det strategiska och operativa kommunikationsarbetet. FI har ingen fysisk plats så jag kommer enbart jobba digitalt. Bland annat kommer jag utveckla Facebook-sidan, nyhetsbrev, sökordsoptimering och se över alternativ till bra betallösningar, säger Maria Starck.

Hur ska du få ihop det ekonomiskt?

– Jag lever ihop med en heltidsarbetande partner. Vi gjorde en hushållsbudget baserat på en årslön, och vi upptäckte att vi faktiskt får ihop den på bara min partners inkomst. Men det kommer att bli ruggigt knapert, vi ska börja med att sälja vår bil sen ska jag strunta i SL-kort och cykla till jobbet istället.

Frida Wickberg


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.