Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Högerextremist frias efter Expressen-tweets

Högerextremistens tweets till Expressen är inte en överträdelse mot kontaktförbudet mot Thomas Mattsson.


Publicerad 2015-09-16 08:40
Uppdaterad 2015-12-06 11:51

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Dagens Media har vid flera tillfällen skrivit om den högerextremist som sedan tidigare är dömd för olaga hot mot Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och GT:s tidigare chefredaktör Frida Boisen. I samband med domen förbjöds han också ta kontakt med Thomas Mattsson.

I april dömdes mannen till fängelse i tingsrätten efter att brutit mot kontaktförbudet då han twittrat till Expressen genom att tagga sin tweet med "@Expressen". Tingsrätten menade att Thomas Mattsson, som straffrättsligt ansvarig utgivare för kontot, har en skyldighet att logga in på Expressens Twitterkonto, vilket betyder att högerextremisten varit medveten om att hans tweets når Mattsson.

Nu ändrar hovrätten tingsrättens dom och friar mannen från anklagelserna om överträdelse av kontaktförbudet mot Thomas Mattsson.

Hovrätten anser nämligen att det inte är rimligt att kontaktförbudet skulle innebära ett generellt förbud mot att kontakta Expressens redaktion, även om Thomas Mattsson ingår i den i egenskap av ansvarig utgivare.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.