Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Högerextremist frias efter Expressen-tweets

Publicerad: 16 September 2015, 08:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Högerextremistens tweets till Expressen är inte en överträdelse mot kontaktförbudet mot Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas MattssonGT

Dagens Media har vid flera tillfällen skrivit om den högerextremist som sedan tidigare är dömd för olaga hot mot Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och GT:s tidigare chefredaktör Frida Boisen. I samband med domen förbjöds han också ta kontakt med Thomas Mattsson.

I april dömdes mannen till fängelse i tingsrätten efter att brutit mot kontaktförbudet då han twittrat till Expressen genom att tagga sin tweet med "@Expressen". Tingsrätten menade att Thomas Mattsson, som straffrättsligt ansvarig utgivare för kontot, har en skyldighet att logga in på Expressens Twitterkonto, vilket betyder att högerextremisten varit medveten om att hans tweets når Mattsson.

Nu ändrar hovrätten tingsrättens dom och friar mannen från anklagelserna om överträdelse av kontaktförbudet mot Thomas Mattsson.

Hovrätten anser nämligen att det inte är rimligt att kontaktförbudet skulle innebära ett generellt förbud mot att kontakta Expressens redaktion, även om Thomas Mattsson ingår i den i egenskap av ansvarig utgivare.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas MattssonGT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.