Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Hög Facebookchef: ”Vårt ansvar att Donald Trump valdes”

Publicerad: 8 januari 2020, 08:32

Var Facebook ansvarig för att Donald Trump valdes? Mitt svar är ja, skriver Andrew Bosworth, hårdvaruchef på Facebook i ett inlägg.

En hög Facebookchef konstaterar att Facebook har ett ansvar för att Donald Trump valdes till president. Samtidigt försvarar han sociala medier-nätverkets politiska policy.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

I ett internt meddelande som läckt ut och sedermera publicerats öppet skriver Andrew Bosworth, hårdvaruchef på Facebook, att sociala medier-nätverket var en bidragande faktor till att Donald Trump valdes till amerikansk president hösten 2016.

Att det också skulle ha berott på rysk inblandning eller desinformation avfärdas dock av Andrew Bosworth, som i stället framhåller hur framgångsrik Trumps kampanj var digitalt.

– Han blev vald för att han stod bakom den bästa digitala annonskampanj jag någonsin har sett från någon.

Andrew Bosworth, som själv stöttade demokraternas Hillary Clinton i presidentvalet, försvarar vidare Facebooks annonspolicy. Men medger samtidigt att den kan leda till att historien upprepar sig.

– Som engagerad liberal lockas jag av att dra i någon spak som kan göra att vi undviker samma resultat igen [...].

– Men hur frestande det än kan vara att använda de verktyg som finns tillgängliga för att ändra resultatet är jag övertygad om att vi aldrig får ta till dem. Om vi gör det blir vi det som vi fruktar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News