Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

"Hittas vd på dubbla stolar"

Publicerad: 3 mars 2016, 08:07
Uppdaterad: 3 mars 2016, 08:11

Hitta.se:s vd Alexander Hannerland driver ett säljbolag vid sidan om.


Ämnen i artikeln:

Hitta.seSchibsted

Alexander Hannerlands säljbolag Internetbroker står för 20-25 procent av Schibstedbolaget Hittas försäljning. Samtidigt äger han 9,8 procent av Hitta.se – en uppenbar intressekonflikt vid en eventuell försäljning av Hitta, enligt föreningen Aktiespararna. Det skriver Breakit.

– Det finns uppenbara intressekonflikter i det här. Det spelar ingen roll vad de själva säger, det är ändå en sammanblandning av roller som känns väldigt ihoptrasslad. Man ska inte ens kunna misstänka att vd:n kan gynna sig själv, säger Albin Rännar, chef för marknadsbevakning på Aktiespararna, till nyhetssajten.

Alexander Hannerland själv menar att det fördes många samtal kring avtalet med Internetbroker när han gick in som vd i Hitta men att det “inte har varit någon issue över huvud taget”.

– Man kan resonera som så att olika Schibstedbolag är större leverantörer till Hitta än vad Internetbroker är, så den andra delägaren är minst lika mycket jäv i så fall. Sedan är det naturligtvis så att jag inte godkänner mina egna fakturor.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hitta.seSchibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.