Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hittas sparkade säljchef: "Klart det såg konstigt ut"

Publicerad: 23 Oktober 2013, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

Rickard Jacobsson sparkades som försäljningsdirektör för Hitta.se – efter sju dagar. Nu berättar han om turbulensen.


Det var på måndagen den 2 september i år som Rickard Jacobsson gjorde sin första arbetsdag som försäljningsdirektör för Hitta.se. Han hade då en lång och framgångsrik karriär på konkurrenten Eniro bakom sig.

Bara sju arbetsdagar senare tvingades han gå på dagen. Sedan dess har han inte velat kommentera vad som ledde fram till att både han, vd:n Joakim Pops samt ytterligare tre personer i ledande befattning sparkades ut med omedelbar verkan.

– I mitt fall var ju jag anställd som konsult, och det har ju sina för- och nackdelar. Nackdelen är ju att det kan ta slut i morgon.

– Jag slutade ju på Eniro för ett år sen, och satt i karantän i ett år. Sen fick jag det här erbjudandet från Hitta. Och jag var ju klart tveksam till Hitta, efter så många år i branschen. Men, det var lite väl mycket hand-i-handske för att för jag skulle kunna tacka nej.

Det såg konstigt ut utifrån – att du tvingades gå efter sju dagar?

– Jag kan förstå det, klart att det såg konstigt ut.

Var det en enskild händelse som gjorde att ni tvingades gå så hastigt?

– I mitt fall var det inget konstigt. Men Pops får uttala sig om det. Pops var ju vd och jag vill, av respekt för honom, inte gå förbi honom. Jag vill ge honom möjligheten att berätta vad som hände.

Vad gör du nu, har du något nytt jobb?

– Under året i karantän efter Eniro startade jag upp en egen tradingverksamhet. Den har jag återgått till och trivs hur bra som helst.

Dagens Media har sökt Joakim Pops.

 

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.