Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hittas förre vd: "Det har uppstått felaktiga rykten"

Publicerad: 31 Oktober 2013, 11:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

Han tvingades gå på dagen. Nu berättar Hitta:s förra vd Joakim Pops om turbulensen när han – och ytterligare fyra personer i ledningen – tvingades bort från Schibsted.


Det var den 10 september i år som Joakim Pops och ytterligare fyra personer i ledande befattningar fick lämna Hitta med omedelbar verkan.

Dagens Media har sedan dess sökt honom, för att få en förklaring. Nu väljer den tidigare vd:n att i ett mejl kommentera vad som hände.

– Jag har i efterhand förstått att det har spekulerats och uppstått felaktiga rykten, skriver han bland annat.

Han hävdar att det inte "fanns någon konflikt eller några oegentligheter" som låg till grund för att stora delar av ledningen tvingades gå, bland dem den nyrekryterade försäljningsdirektören Rickard Jacobsson, som bara hunnit med sju arbetsdagar på Hitta.

– Vi följde den plan och strategi som nyligen beslutats av styrelsen, men ibland ändras förutsättningarna och förändring uppstår som konsekvens, skriver han, och fortsätter:

– Jag vill också understryka att min relation till Mats (Mats Eriksson, Hittas styrelseordförande) och Schibsted är och alltid har varit mycket god.

Under veckorna som gått sedan han lämnade Schibsted har Joakim Pops fått "lite mer tid över för andra intressen". Däremot har han inte fått något nytt jobb ännu.

Han skriver:

– Det är roligt att plötsligt bli kontaktad av allt ifrån privata investerare och VC-bolag till större etablerade företag som söker ny VD. Det har blivit många intressanta möten på kort tid. Om rätt uppdrag dyker upp så kan det mycket väl hända att jag hoppar på det.

– Efter sju intensiva år i Schibsted som VD för Webtraffic och hitta.se har det även varit givande att de senaste veckorna få lite mer tid över för andra intressen, som t.ex. att läsa de böcker som lagts på hög de senaste åren. 

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.