Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Hitta.se stämmer före detta anställd på 3,6 miljoner kronor

Publicerad: 3 April 2012, 06:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:27

Den tidigare anställde, som haft en ledande befattning, svindlade det Schibsted-ägda sökbolaget Hitta.se på över 3,6 miljoner kronor. Nu stäms han av bolaget, kan dagensmedia.se avslöja.


Ämnen i artikeln:

SchibstedHitta.se

Mannen anställdes av Hitta.se i mitten av 00-talet och hade bland annat i uppgift att köpa in material till bolaget. Nu stäms han på över 3,6 miljoner kronor av sin tidigare arbetsgivare, kan dagensmedia.se avslöja.

Redan i december 2010 kunde dagensmedia.se berätta om att den anställde fått sparken från Hitta.se i samband med att det uppdagats att han bland annat köpt Apple-datorer för företagets pengar.

Misstankarna var så allvarliga att den anställde polisanmäldes till Ekobrottsmyndigheten samtidigt som bolagets tidigare vd Rui Brites de Sousa fick sparken då styrelsen inte längre hade förtroende för honom.

Hitta.se startade också en egen omfattande utredning som till slut visade att mannen svindlat bolaget på hisnande 3,6 miljoner kronor.

Enligt stämningsansökan ska den före detta anställde ha manipulerat de över 130 fakturorna genom att bland annat ändra uppgifter om vilka produkter som levererats.

Vidare har en majoritet av både fakturorna och varorna skickats hem direkt till mannens bostad, vilket gjort att originalfakturorna undanhållits Hitta.se.

Sammanräknat har den före detta anställde svindlat Hitta.se på 3,1 miljoner kronor från leverantören Dustin samt 543 000 kronor från leverantörerna Caperio och B2B. Han krävs på hela beloppet plus ränta på pengarna.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

SchibstedHitta.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev