Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Hitta.se siktar på miljonpublik i mobilen

Publicerad: 12 september 2012, 08:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Vecka 35 hade katalogtjänsten hitta.se närmare 800 000 unika besökare i sina mobila kanaler. Nu siktar företaget mot miljonen.

Ämnen i artikeln:

Kia-indexHitta.seEniro

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Hitta.ses mobilsajt besöktes under vecka 35 av 475 727 unika webbläsare, enligt Kia-index. Samtidigt besöktes appen av 314 974 unika webbläsare.

Huvudkonkurrenten Eniros mobilsajt besöktes samma vecka av 241 893 unika webbläsare. Några Kia-siffror för appen finns dock inte.

– Det här betyder jättemycket för oss. Mobilen är ju framtidens kanal som folk använder allt mer och det är framför allt där som användandet byggs. Så det är viktigt att vinna i mobilen, säger Johan Nordquist, marknads- och kommunikationschef på hitta.se.

Hitta.se har under det senaste året jobbat för att öka trafiken i mobilen. Bland annat med hjälp av marknadsföring.

– Ökningen beror på en kombination av flera saker. Dels ser vi ett generellt skifte mot en ökad mobilanvändning, och dels har vi ett starkt varumärke. Dessutom har vi profilerat oss som en mobil kanal i våra kampanjer.

Nu siktar hitta.se på att nå 1 miljon unika besökare innan årets slut.

Hur ska ni nå dit?

– Vi ska tuffa på i samma spår. Vi jobbar mycket med annonsering i andra mobila kanaler och där kommer vi att öka under hösten. Dessutom ska vi gå i tv under hösten och det tror vi kommer att bidra till en ökning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev