Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Historiskt beslut – Donald Trump stängs av från Instagram och Facebook på obestämd tid

Publicerad: 7 januari 2021, 16:42

”Vi anser att riskerna med att tillåta presidenten att fortsätta använda vår tjänst är för stora”, skriver Mark Zuckerberg.

Foto: Flickr

Facebook och Instagram stänger av president Donald Trumps konto efter kalabaliken i USA.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpFacebookInstagram

Under onsdagen stoppades Donald Trump från att publicera inlägg på både Instagram och Facebook under 24 timmar, vilket Dagens Media har rapporterat om tidigare. 

Under torsdagen meddelar Facebooks vd Mark Zuckerberg på den egna plattformen att president Donald Trump stängs av på obestämd tid, rapporterar bland annat Techcrunch. Avstängningen gäller minst två veckor framåt. 

Bakgrunden till beslutet är det senaste dygnets våldsamma attack mot Kapitolium i Washington DC där Trump-anhängare stormade byggnaden. Donald Trump har återkommande på sociala medier hävdat att han vann det amerikanska valet och att hans anhängare inte ska acceptera resultatet. 

Mark Zuckerberg inleder inlägget med att skriva att det senaste dygnets händelser har visat att Donald Trump har ”[...]för avsikt att använda sin sista tid i ämbetet för att underminera den fredliga och lagliga maktövergången[...]”. 

”Vi anser att riskerna med att tillåta presidenten att fortsätta använda vår tjänst under denna period helt enkelt är för stora. Därför förlänger vi den nuvarande blockeringen av hans Facebook- och Instagram-konto på obestämd tid och i åtminstone två veckorna framöver tills den fredliga maktövergången är slutförd”, skriver Mark Zuckerberg på Facebook

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.