Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hillary Clinton om fejknyheter: "Liv är i fara"

Publicerad: 9 December 2016, 09:12
Uppdaterad: 9 December 2016, 16:16

Hillary Clinton uttalar sig om faran med fejknyheter. Foto: Flickr

Hillary Clinton uttalar sig för första gången om vilka konsekvenser fejknyheter kan få med hänvisningar till "pizzagate". "Liv är i fara", sa hon under ett tal.


Ämnen i artikeln:

FacebookHillary Clinton

Sedan en undersökning visade att fejknyheter var de mest delade nyheterna på Facebook under det amerikanska valet, har kritiken mot det sociala nätverket duggat tätt.

Nu uttalar sig även Hillary Clinton om fejknyheterna under en hyllning till Demokraternas avgående senatledar Harry Reid, skriver The Guardian.

– Liv är i fara. Livet för vanliga människor som försöker bara försöker ta sig igenom dagen och göra sitt jobb, bidra till samhället, sa hon under sitt tal.

– Det är en fara som måste åtgärdas och åtgärdas snabbt.

Hillary Clinton står själv i fokus för flertalet fejknyheter, bland annat "pizzagate". Den påhittade nyheten handlar om att Hillary Clinton är ledare för ett satanistiskt pedofilnätverk som har sexslavar inlåsta i en påhittad källare på pizzerian Comet Ping Pong i Washington DC.

Det gick så långt att en beväpnad 28-åring tog sig till pizzerian för att undersöka saken. Han hann avlossa skott innan han greps, ingen kom till skada.

Kritiken kring spridningen av falska nyheter på Facebook gjorde att Mark Zuckerberg i november kallade till krismöte för att diskutera hur Facebook ska agera och hantera frågan. Tidigare har Mark Zuckerberg menat att 99 procent av det som sprids på Facebook är sant, senare har han varit tvungen att erkänna problem.

I ett inlägg på Facebook har han gett förslag på åtgärder som det sociala nätverket kan vidta.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookHillary Clinton

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.