söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

HIF bojkottar Fotbolldirekt

Publicerad: 25 september 2012, 12:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Helsingborgs IF säger upp kontakten med sportsajten Fotbolldirekt.


EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Helsingborgs IF, HIF, bekräftar för dagensmedia.se att klubben har valt att säga upp sin kontakt med sportsajten Fotbolldirekt.

– Vi har sagt upp kontakten för tillfället.  Det beror på ett flertal händelser och att de hela tiden spekulerar om saker och ting som vi inte tycker om, säger Jesper Jansson, sportchef på HIF, till dagensmedia.se.

Enligt Jesper Jansson är det inte en specifik händelse som har orsakat beslutet, som istället ska bero på att dialogen med sajten inte har fungerat.

– Vi har haft en dialog för att föra fram våra åsikter, men under upprepade tillfällen har våra budskap kommit ut fel, säger Jesper Jansson.

Du säger att ni har sagt upp kontakten för tillfället. Ser ni någon öppning för att påbörja en dialog igen?

– Vi vill vara en öppen klubb och vill ha en bra relation med media, men då ska det vara ett ömsesidigt samarbete. Så det beror på om man kan ha respekt och förtroende för varandra. Vi vill självklart respektera olika yrken, men då måste man gå rätt till väga.

Mårthen Bergman är biträdande chefredaktör på Fotbolldirekt. Han väljer att kommentera HIF:s beslut i ett mejl till dagensmedia.se.

– Vi har gjort ett på alla viss traditionellt nyhetsarbete och alla berörda parter har fått komma till tals, skriver han i mejlet och fortsätter:

– Vi tvivlar inte på våra uppgifter och om Helsingborg IF har problem med FotbollDirekt.se så är det tråkigt att höra. Vi har inga problem med Helsingborgs IF eller någon inom den föreningen.

Enligt Mårthen Bergman har sajten ett journalistiskt uppdrag, vilket innebär att sajten inte kan ta hänsyn till att vissa uppgifter är känsliga för HIF.

– Sedan att Helsingborg uppges inleda en bojkott mot oss är bara att beklaga. Men det kommer inte att hindra oss i vårt fortsätta arbete. Vi kommer att fortsätta att ringa Helsingborgs IF, skriver Mårthen Bergman.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev