Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hemnet chockhöjer annonspriserna

Publicerad: 3 September 2015, 09:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:53

Fördubblar priset för många storstadsbor.


Ämnen i artikeln:

Hemnet

Bostadssajten Hemnet, som Schibstedt nyligen lade ett bud på, kommer nu i vinter att höja sina annonspriser rejält.

Oavsett utgångspris får en privatperson som ska sälja en bostad i dag betala 600 kronor för en annons på Hemnet. Men detta gäller endast fram till den 1 december. Därefter ändras reglerna. Ju högre utgångspris desto högre annonspris är den nya modellen. Det rapporterar DN.

För storstadsbor kan detta innebära en fördubbling jämfört med idag. För utgångspriser mellan två till fem miljoner kronor blir annonskostnaden 1.200 kronor.

Dan Sjöblom, generaldirektör på Konkurrensverket reagerar på prisökningen men säger till DN att man ännu inte bestämt sig för om man ska agera mot ökningen.

– Men jag utgår ifrån att om höjningen genomförs så kommer vi få påstötningar från kunderna och då får vi ta ställning till det.

Hemnets vd Mats Brandt säger till DN att sajtens stora trafik och värdet för bostadssäljarna av att finnas på Hemnet ständigt ökar, vilket motiverar prishöjningen.

LÄS ÄVEN:

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hemnet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.