Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hedvig Hagwall Bruckner: "Alla borde ha en bokcirkel"

Publicerad: 24 Maj 2015, 08:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

Kings copywriter Hedvig Hagwall Bruckner inspireras av diskussionerna i bokcirkeln.


Ämnen i artikeln:

King

Varje vecka ber Dagens Media en av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Nu har turen kommit till Hedvig Hagwall Bruckner, prisbelönad copywriter på King, att berätta om varför det är inspirerande att diskutera kultur i grupp, och alla borde åka till Rågsved i sommar.

Bokklubben

"Just nu inspireras jag av en bokcirkel jag är med i. Den får mig att läsa romaner även under terminerna (annars blir det bara av när jag är ledig) men det bästa är ändå diskussionerna vi har om böckerna. Nu senast läste vi 'Konsten att vara kvinna' av Caitlin Moran och hamnade i mycket spännande samtal om könshår, bröst, högklackat och olika sorters feminism.

Alla borde ha en bokcirkel, eller egentligen vilken cirkel som helst – det skulle lika gärna kunna vara en sifi-filmklubb, podcast-cirkel eller True Detecitve-klubb. Det intressanta är att tillsammans reflektera kring en bit kultur. Det är häpnadsväckande hur olika man kan uppleva saker utifrån skilda perspektiv."

Facebook-gruppen Swedish Hip Hop – our history

"En annan bubblande inspirationskälla nu är Facebookgruppen Swedish Hip Hop – our history. Den är startad av Kenneth Seremet (en fd breakdansare som var en av de första att ägna sig åt hip hop-kulturen i Stockholm). 

I den är vi över 400 före detta hip hop-kids som är i full gång att samla in och förvalta det svenska hip hop-arvet. Genom bilder, artiklar, delade minnen och anekdoter växer berättelsen dagligen. Det härliga är att kulturen är så vital ännu idag och jag får massor av tips på sköna events att kolla in. Till exempel var jag ute i Rågsved på Spring Remake för ett par veckor sedan. Ett graffiti-event där över 100 utvalda mural/graffiti/streetart-konstnärer målade om hela Snösätragränd under en helg. Det är helt fantastiska målningar som skapats där, väl värt en utflykt i sommar!"

Sociala medier

"Sociala medier är över huvud taget ett sätt för mig att få nya intryck. Jag har så ofantligt många smarta bekanta som delar allt ifrån upprörande sanningar, knasiga funderingar, välskrivna artiklar, vacker poesi och både fula och fina bilder. När jag hör folk säga att Facebook bara är fullt med matbilder och skryt kan jag inte låta bli att undra över vilka vänner de har."

 

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

King

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.