Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hedensjö startar konsultverksamhet

Publicerad: 8 Augusti 2012, 08:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

DN:s tidigare webbchef Björn Hedensjö startar bolaget Five Scouts.


Det var i maj som Dagens Nyheters webbchef Björn Hedensjö valde att säga upp sig. Istället ska han studera psykologi vid Karolinska Institutet, en utbildning som startar i september.

Nu står det klart att Björn Hedensjö även har registrerat aktiebolaget Five Scouts hos bolagsverket, i vilket han ska bedriva konsultverksamhet inom det digitala fältet.

– Det stämmer att jag kommer att jobba vid sidan av mina studier i psykologi. Parallellt med plugget ska jag ägna mig åt sådant som jag tidigare gjorde på DN, fast i mindre skala. Det rör sig om digital rådgivning åt medieföretag och andra företag, säger Björn Hedensjö till dagensmedia.se.

Björn Hedensjö är för tillfället formellt föräldraledig från DN fram till och med slutet av augusti. Efter detta tänker han fokusera på konsultverksamheten.

– Jag har varit borta från DN sedan februari och tanken är att jag ska sätta igång min verksamhet i början av september, säger han.

Björn Hedensjö säger att den största utmaningen för honom som extern rådgivare blir att arbeta åt flera uppdragsgivare samtidigt.

– Redan på DN arbetade jag mycket med affärsutveckling på det digitala området, vilket är precis vad jag nu kommer att göra. Den största skillnaden jämfört med tidigare blir att jag nu får flera olika uppdragsgivare. Men det känns jättespännande att inte arbeta med enbart ett fokus, säger Björn Hedensjö, och fortsätter:

– Det här blir ju något annat, vilket känns kul. På sätt och vis ska det bli bekvämt att slippa ansvaret på vissa områden, till exempel löneförhandlingar, samtidigt som jag kommer att sakna lagandan.

Björn Hedensjö säger också att det är viktigt att tänka på att arbetsbelastningen inte blir för tung.

– Jag får se till att hålla det på en lagom nivå. Men jag är van att arbeta en del och kan arbeta mycket. Mitt arbete på DN var även det intensivt, säger Björn Hedensjö.

Björn Hedensjö kommer i huvudsak att arbeta för en kommunationsbyrå, ett samarbete som ska presenteras längre fram.

Fredrik Hammarbäck

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.