Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

HD-Sydsvenskan startar ny mobilredaktion

Publicerad: 11 Maj 2015, 07:48
Uppdaterad: 9 Maj 2016, 09:15

I HD Sydsvenskans nya satsning ska nio arbetare ge HD-Sydsvenskans mobil-läsare ett bättre erbjudande än tidigare.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanHelsingborgs Dagblad

I dag startar HD-Sydsvenskan sin satsning på mobila kanaler. Nio redaktionella medarbetare i Malmö och Helsingborg kommer att arbeta med innehåll specifikt för mobilen.

– Det är tydligt att mobilen är mycket starkare nu än för bara två år sedan och vi ser allt mer hur vi behöver jobba olika i de olika kanalerna, säger Tomas de Souza, innovationschef på HD-Sydsvenskan till Dagens Media och fortsätter:

– Tidigare har lokaltidningar jobbat med sin produktion mot papperstidning och det har fungerat relativt bra i digitala kanaler också, men förväntan på oss i mobilen är något helt annat än i papperstidning och desktop.

Enligt Tomas de Souza kommer mobil-teamet bland annat fokusera på händelsenyheter, trafiknyheter och mer vardagligt innehåll. Ett antal nya produkter kommer också att lanseras under året.

– Sedan en tid tillbaka har vi en riktad insats i Staffanstorp där vi följer upp dagliga snackisar om det som händer i kommunen. Det kommer vi att göra mycket bredare, säger han och fortsätter:

– När vi slog ihop HD och Sydsvenskan såg vi ett antal produkter som bara en av tidningarna hade, det vill vi nu föra över till den andra tidningen. Jag kan inte säga så mycket om vilka nya produkter vi jobbar med, men en av dem är riktad specifikt mot bostadsmarknaden i Skåne.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.