Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

HD och Sydsvenskan läsaranpassar sajterna

Publicerad: 9 Maj 2016, 09:10
Uppdaterad: 9 Maj 2016, 09:26

HD och Sydsvenskan gör stora förändringar både för läsarna och internt. Tekniska system byts ut och det första steget tas mot en personaliserad nyhetssajt.


Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Nu kommer Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskans sajter anpassas ytterligare efter den enskilde läsaren.

– För läsarna innebär förändringarna framförallt att sajten laddar snabbare och att den ser snyggare ut i mobilen. Snabbheten är jätteviktig och även att innehållet anpassas efter läsarens egna intresseområden, säger Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist till Dagens Media.

Internt är förändringarna omfattande. Den tekniska plattformen är utbytt, det redaktionella systemet är nytt och hela sajtbygget är annorlunda än tidigare.

– Det är väldigt stora förändringar, vi ändrar det mesta och den nya sajten är algoritmstyrd. Den här förändringen behövs, vi länge velat byta ut tekniken och nu gör vi det, säger Pia Rehnquist.

De nya sajterna och apparna som släpps är baserade på en algoritm som HD-Sydsvenskans utvecklare har tagit fram.

Algoritmen sorterar innehållet på sajterna utifrån ett par olika värden. Dels sätter redaktionen nyhetsvärde och livslängd på varje artikel. Värdena vägs sedan ihop med läsning och engagemang från publiken. Den sammanlagda rankningen bestämmer sedan hur högt upp en artikel hamnar på sajten.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.