Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Haveri för TV4:s livesändning

Publicerad: 4 November 2010, 14:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

På torsdagseftermiddagen skulle kungen kommentera anklagelserna i boken "Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken”. Tittarna blev dock blåsta på frågorna om boken.


TV4 valde att rensa tablån för att visa den presskonferens där kungen förväntades kommentera uppgifterna i boken "Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken”.

Även Nyhetskanalen skulle visa pressträffen live på nätet. Men tekniken fungerade inte, på grund av dålig täckning.

– Bilderna kommer. Sveaskog hittade någonstans i skogen där telekommunikationen inte funkar. Våra medarbetare sitter på en buss med färdiginspelat material, säger Lasse Herneklint på TV4:s Nyhetskanalen till dagensmedia.se.

Webb-tittarna fick istället nöja sig med ett referat av presskonferensen. Enligt flera medier valde kungen att kommentera uppgifterna i boken så här:

– Boken kom till oss ganska sent till oss i går eftermiddag och jag har inte hunnit läsa den än. Jag kan inte recensera en bok som jag ännu inte har läst.

Han fortsätter:

– Vi vänder blad och går vidare nu för som jag har förstått är det här saker som hänt långt tillbaka i tiden.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.