Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hård kritik mot Virtanens Twitter-krönika

Publicerad: 25 Juli 2011, 12:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Fredrik Virtanens krönika "Terrorn ger VM i empati på Twitter" väcker ilska i de sociala medierna.


I krönikan – som publicerades i Aftonbladet i dag – går Fredrik Virtanen till angrepp på de som twittrat om terrordåden i Norge.

"Det fruktansvärda terrordådet i Norge visade upp de sociala mediernas alla sämsta konformistiska sidor. Empati blev en vacker accessoar bland alla andra på Twitter", skriver han i krönikan.

Han anklagar också Twitter för att vara ett medium för "karriärskåta":

"Twitter handlar om att visa upp sig själv för en okänd allmänhet. Att visa sina bästa sidor. Att bli populär. Att få en retweet. Att bli omtyckt. Att vara ansedd bra och fin. Tweetsen om denna fruktansvärda händelse – innan den ens visade sig vara fruktansvärd – visade det obönhörligt tydligt. Det är inte empati, det är narcissism".

Fredrik Virtanen menar också att de twittrare som inte visade empati på mikrobloggen "fick skit" för att de twittrade om andra saker än terrordåden:

"De vanvördiga mer eller mindre hängdes upp på skampåle. Twitter krävde: empati och bara empati. Inga tweets om fester, inga om kläder, inget om sig själv. Empati, bara. Det var mycket intressant. Plötsligt hade varje modebloggare skaffat ett världssamvete".

Flera personer har dock upprörts över krönikan. Bland dem TV4-profilen Jessica Almenäs:

"Förstår inte hur det kan vara fult,töntigt eller narcissistiskt att visa empati på Twitter. Det anser tydligen Virtanen.”, skriver hon på twitter.

Andra twittrare går ännu längre i kritiken:

"Får Virtanen alltså betalt för att skriva sån där dynga?", skriver signaturen Melesch.

"Jag gillar normalt Virtanen, men ibland blir det bara så fel. Inte ett jävla tecken rätt", skriver Jonas Mäki, redaktör på speltidningen Gamereactor.

Dagensmedia.se söker Fredrik Virtanen.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.