Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Här är Sveriges 100 största adwords-köpare

Publicerad: 19 september 2019, 12:13

Bank Norwegian är Sveriges största sökordsannonsör, visar sammanställningen som SEO-konsulten Christian Rudolf tillsammans med Semrush tagit fram åt Dagens Media.

Foto: Janne Næss

Resor och finansiering ligger i topp och kasino- och bilbolag ligger långt ned på listan över Sveriges 100 största sökordsannonsörer. Här hittar du den fullständiga topplistan.


Ämnen i artikeln:

SEOGoogle

Bank Norwegian är Sveriges absolut största sökordsannonsör, följt av Booking.com och Freedomfinance. Det visar en sammanställning som Topdogs SEO-konsult Christian Rudolf tillsammans med Semrush gjort åt Dagens Media. Listan visar vilka annonsörer som är Sveriges största sökordsköpare via Googles plattform Google Ads. Listan bygger på data som Semrush tagit fram om bolagens placering i sökresultaten på Google, information om klickpris och antalet sökningar. 

LÄS ÄVEN: Få spelbolag köper sökord – trots massiva medieköp  

Liksom tidigare år finns många bolag inom resor och finansiering högt upp på listan.

– Resor och reserelaterade ord, som sevärdheter, är den största gruppen av sökningar på Google. Turistindustrin är stor, till och med i Sverige, och det är dessutom billigt att resa hit.  Det finns väldigt mycket trafik att synas mot som är relevant, säger Christian Rudolf. 

LÄS ÄVEN: Bilvarumärkena ratar adwords 

Finansiering är ett väldigt stort segment och inkluderar finans, lån, skatter och försäkringar. Klicken där är väldigt dyra, menar Christian Rudolf.

– Ord som ”låna pengar” kostar 300-400 kr per klick. Idag har nästan alla hushåll lån, det är svårt att leva utan och det är stora summor inblandade. Om man är i de segmenten inom finansiering blir man därför en stor annonsör inom Adwords. 

 

Fördjupning i ämnet

Få spelbolag köper sökord – trots massiva medieköp   

 

Bilvarumärkena ratar adwords  

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

SEOGoogle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.