Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Här är pr-byrån bakom public service-kommissionen

Medieföretagen betalar 1,6 miljoner till pr-byrån bakom public service-kommissionen, kan Dagens Media berätta.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se


Publicerad: 30 September 2015, 11:30
Uppdaterad: 23 Mars 2016, 09:24

Ämnen i artikeln:

Public service

Under morgonen lanserades en ny public service-kommission, som ett antal ledande medieföretag står bakom. Syftet med kommissionen är att undersöka hur public service fungerar idag och presentera förslag på hur verksamheten bör fungera i framtiden.

Initiativtagarna till Public service-kommissionen är Bonnier, Schibsted Sverige, Mittmedia, Bauer Media Group och TU (Tidningsutgivarna).

De har tillsammans anlitat pr-byrån Paues Åberg Communications.

– Vi har fått uppdraget av de fem initiativtagarna, som har gett oss varsitt uppdrag. Tillsammans satsar de 1,6 miljoner i det här projektet. De pengarna ska täcka omkostnader såsom arvode för ledamöterna, resor, seminarier och en hemsida, säger Allan Åberg, partner och grundare av Paues Åberg Communications till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Våra medarbetare Magnus Wallerå och Maria Rothzén kommer att arbeta tillsammans med Gunnar Strömblad löpande fram tills rapporten kommer fram i vår. De kommer bland annat att arbeta med texter och arrangerandet av seminarier.

Paues Åberg-konsulten Magnus Wallerå tar rollen som huvudsekreterare för kommissionen.

Allan Åberg berättar att de tillsammans med iniativtagarna har haft möten under våren och sommaren där formerna för projektet diskuterades fram och att de diskussionerna resulterade i ett samarbete dem emellan.

Enligt honom kommer Paues Åberg Communications fungera som ett sekretariat, på samma sätt som ett statligt sekretariat gör i en statlig utredning.

LÄS ÄVEN:

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.