Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Här är Politisms nya annons-satsning

Publicerad: 11 Maj 2015, 10:47
Uppdaterad: 15 Februari 2016, 14:49

Politism lanserar en egen native-redaktion. Först ut att prova den nya annonstjänsten är Kommunal.


Ämnen i artikeln:

KommunalPolitism

Politisms samarbete med Kommunal kommer att synas på en särskild annonsmärkt blogg. Där vill Kommunal lyfta sina frågor inför Socialdemokraternas kongress.

– Vi är med som kvalitetssäkrare och ser till att det är tillräckligt bra, säger Eric Rosén, chefredaktör för Politism, till Dagens Media och fortsätter:

– Vi ser att vi når en del av deras medlemmar, då främst unga kvinnor i kommunalyrken som läser oss. men framförallt har vi bra genomslag i övriga medier och bland aktiva socialdemokrater som har ögonen på det vi gör.

Kommunal är, tillsammans med Aftonbladet och LO, finansiärer till Politism men förhoppningen är att även andra organisationer kommer att vilja utnyttja tjänsten.

– Det är ett intressant case att prova. Om andra organisationer som vill jobba med påverkan ser att det här fungerar så kommer det att bli väldigt intressant. Våra tidigare native-grejer har haft bra läsning och fått stort genomslag. Trots att det har varit annonsmaterial har det delats flitigt, och det är väldigt ovanligt, säger Eric Rosén och fortsätter:

– Jag tror att det kommer märkas att Kommunal verkligen flyttar fram sin position i ett antal frågor. För vår del kommer man också se att vi har bidragit till nya, kreativa format där det händer annat än den vanliga digitalannonseringen som ofta är linjär och tråkig.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KommunalPolitism

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.