Här är nya dn.se

2011-10-25 08:40  

Mer dynamik och högre tempo har varit ledorden när dn.se med hjälp av Doberman, tog fram sin nya sajt.

– Det övergripande målet var att göra en sajt som var mer levande i sin design, att bygga in täta uppdateringar så att hela ettan i princip är ny från dag till dag, säger Björn Hedensjö, chef för dn.se.

Han fortsätter:

– Det fanns vissa segment på sajten som blev lite av redaktionella kyrkogårdar och dem har vi tagit bort. 

Ett annat mål har varit att få en redaktionellt mer dynamisk sajt.

– Vi vill ha större möjligheter att verkligen blåsa på när något stort händer men samtidigt få bättre nyanser i själva utgörningen.

Projektgruppen på dn.se som arbetat med att ta fram sajten har jobbat i workshops, med fokusgrupper av läsare och med ett verktyg för realtidsmätningar.

– Bland annat hade vi tankar på att banta toppnavigeringen kraftigt men när vi såg i realtidsverktyget hur välanvänd den var, så lät vi den helt enkelt vara.  

Vilka reaktioner har ni fått från läsarna så här långt?

– Mest att sajten ser konstig ut men det beror på ett klassiskt omgörningsproblem som enkelt rättas till genom att tömma cache-minnet. För övrigt har det varit både bu och bä, vilket det ska vara när man gör en sådan här förändring.

Det har varit ett hårt jobb att ta fram den nya sajten säger Björn Hedensjö, men han är nöjd med slutresultatet.

– Ja, och jag vill verkligen credda vår byrå Doberman som gjort ett fantastiskt jobb och som varit väldigt roliga att jobba med.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt