Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Här är Facebooks miljardinvestering

På bild en demonstration av Facebook där man visar upp möjligheterna med VR. Foto: Skärmdump från Facebooks Youtubeklipp

Rättstvisten mellan Facebook och Zenimax Media har gjort det möjligt för journalister att få nys om Facebooks framtida VR-planer.


Publicerad 2017-01-18 09:16
Uppdaterad 2017-01-18 09:33

Ämnen i artikeln:

VR

Dela artikeln:

Oculus Inc. – som sedan 2014 ägs av Facebook – byggdes på teknologi stulen från Zenimax Media – det är i alla fall vad Zenimax Media hävdar när de drar Facebook till rätten.

I samband med miljard-rättegången har media getts ett unikt tillfälle att få bättre insikt i Facebooks VR-planer.

Stämningen går i huvudsak ut på att Zenimax Media menar att Oculus har inhämtat information från tidigare Zenimax-anställda och nuvarande teknikchefen för Oculus. Den informationen har bidragit till skapandet av bolagets kärnteknologi – något som Zenimax aldrig kompenserades för. Det skriver Techcrunch.

Under rättegången avslöjade Mark Zuckerberg att man troligtvis kommer investera mer än 3 miljarder dollar i VR under det kommande årtiondet. Allt för att sprida VR till hundratals miljoner användare.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.