Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hanna Björk: "Coolare än alla robotar i världen"

Publicerad: 1 Mars 2015, 07:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Åkestam Holsts cd Hanna Björk tipsar om hjärngympa och en klassisk föreläsning om stroke.


Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Varje vecka ber Dagens Media någon av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Denna vecka har turen kommit till Hanna Björk, executive cretative director på Åkestam Holst och ledamot i årets Guldäggsjury, som berättar om varför hon inspireras av hjärnan.

– I tider när Artificiell Intelligens tycks fascinera mer än någonsin så väljer jag att istället rikta blicken mot den den mänskliga hjärnan som ju ändå är rätt cool, förmodligen coolare än alla robotar i världen, säger hon.

Brain Science Podcast  (podd)

"Dr Ginger Campbell drivs av en passion för hjärnan och de funktioner som gör oss mänskliga. Med hjälp av diskussioner och intervjuer lyckas Campbell hålla mitt intresse uppe (nästan) hela tiden genom att prata om hjärnan på ett sätt som är relativt lättbegripligt. "

http://brainsciencepodcast.com/

 

Lumosity (app)

"Hjärngympa låter kanske mindre inspirerande, men Lumosity har lyckats göra något roligt av att träna hjärnan. I snart ett års tid har jag använt deras app för att utmana min egen hjärna. Om det gjort mig smartare vet jag inte, men oavsett så är appen en legitim anledning att ägna sig åt roliga spel i telefonen fem minuter varje dag."

http://www.lumosity.com/

"Ett slag av insikt" (Ted talk)

"Det här klassiska Ted-avsnittet har några år på nacken men tål att ses mer än en gång. Hjärnforskaren Jill Bolte Taylor berättar om när hon drabbades en stroke och överväldigades av känslan att som hjärnforskare få den unika chansen att studera en stroke från insidan."

https://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight?language=sv

 

LÄS TIDIGARE BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.