Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Han tvingades lämna annonsbolag: Här är medieräven Alexis Logothetis nya vd-jobb utanför mediebranschen

Publicerad: 16 juni 2021, 12:13

Alexis Logothetis får en ny vd-roll, men den här utanför medie- och annonsbranschen som han tidigare jobbat inom.

Foto: Janne Naess

Efter att i slutet av förra året ha fått lämna Getonboard, ett bolag inom reklamannonsering på SJ-tåg, har mediebranschveteranen Alexis Logothetis nu fått nytt jobb som vd för nystartade bolaget Fintech Factory, verksamt inom outsorcad finansteknik.


Ämnen i artikeln:

Alexis Logothetis

Alexis Logothetis har tidigare även varit försäljningsdirektör på Clear Channel och Adcity Media – och har haft ansvarsroller inom Bonnier och Kinnevik. Senast var han vd på Getonboard, ett företag som säljer annonsytor på SJ-tåg. Det rör sig om utrymmen avsedda för reklam på bordsbrickor, korridorstavlor och mellan vagnar med större affischtavlor.

Alexis Logothetis lämnade Ad City Media för Getonboard i augusti 2019. Fram till december 2020 var han bolagets vd. 

LÄS MER: Getonboard skär ned efter pandemiåret: ”Hoppas på lösning för tåguppdraget” 

I en intervju med Dagens Media i början av mars sa Alexis Logothetis att pandemiåret 2020 blev ett hårt slag mot Getonboards intäkter.

– Det blev ett utmanande år från det att corona bröt ut. Vi märkte tydligt att införsäljningen stannade av, sa Alexis Logothetis till Dagens Media då, vilket låg till grund för hans avgång, hävdade han.

Men bolagets medgrundare och delägare Anna Roos ställde sig inte bakom Alexis Logothetis uttalanden. Hon pekade istället på en positiv dialog med SJ och fortsatt bolagspotential framåt. 

Men nu har alltså Alexis Logothetis fått nytt jobb och den här gången utanför mediebranschen på startupen Fintech Factory. 

– Jag är oerhört taggad inför detta uppdrag. Fintech Factory, med NFT Ventures och Online Factory som ägare, ligger verkligen rätt i tiden och jag kommer att ha en grym infrastruktur och nätverk att utgå ifrån. Jag ser verkligen fram emot att skapa en specialiserad outsourcingtjänst gentemot fintechsektorn ihop med våra ägare, säger Alexis Logothetis i ett pressmeddelande. 

Det är investmentbolaget NFT Venture som startar bolaget tillsammans med outsoufcingföretaget Online Factory. Det gemensamma bolaget har fått namnet Fintech Factory. Det ska syssla med så kallade outsourcinglösningar inom finansteknik, enligt ett pressmeddelande.

Outsourcing eller utkontraktering/utlokalisering innebär att ett företag låter en annan part sköta en eller flera processer, så att företaget kan fokusera på sin kärnverksamhet. 

– ”Det är en perfekt match att göra detta ihop med Online Factory. De är specialiserade på onlineprocesser och har i många år arbetat med några av Sveriges främsta e-handlare som kunder. Grundprocesserna inom fintech och e-handel är desamma, även om det givetvis finns skillnader, säger NFT Ventures vd Pär Roosvall, i pressmeddelandet. 

Fintech Factory ska till att börja med försöka få in svenska kunder, men samtidigt ha en gemensam produktion med Online Factory som har sin bas på Filippinerna. På sikt vill bolaget till fler länder såsom Japan, Sydkorea och Kina, framgår det.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alexis Logothetis

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev