Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Han tar över Schibsted Ventures

Publicerad: 25 november 2022, 10:24

Jussi Lystimäki tar över som head of Ventures på Schibsted.

Foto: pressbild

Schibsted har hittat en ersättare till Dan Ouchterlony, som lämnade bolaget i september. Dessutom aviseras ett nytt investeringsfokus för Schibsted Ventures.

Ämnen i artikeln:

SchibstedNyheter

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Ny chef för Schibsted Ventures blir Jussi Lystimäki, som närmast kommer från en roll som vd för Schibsted Marketplaces i Finland och SVP för Nordic Accelerator.

Han ska nu öka Schibsteds fokus på investeringar nära kärnverksamheten, och stärka portföljen med fler affärsmodeller för marknadsplatser.

– Området inom venture-investeringar är otroligt spännande nu, eftersom värderingarna av nystartade bolag har sjunkit. Därför finns det en värdeskapande potential för Schibsted, med tanke på vårt bevisade track record och starka position inom området. I den nya rollen får jag möjlighet att verkligen gräva vidare och utforska denna potential och ser mycket fram emot att bidra till Schibsteds kärnverksamheter genom Schibsted Ventures, säger Jussi Lystimäki, i ett pressmeddelande.

Blocket, Lendo och Leboncoin är exempel på tidigare investeringar som gjorts av Schibsted. På senare tid har Schibsted Ventures investerat i bland annat Podme, Plick och Nettbil.

Den tidigare Ventures-chefen Dan Ouchterlony lämnade Schibsted i september, efter 17 år på bolaget, för att gå till Telenor.

LÄS ÄVEN: Schibsteds nya Sverigechef: ”Ännu fler investeringar framöver” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev