Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Han blir Playads Norgechef

Publicerad: 11 September 2013, 04:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Playad inleder en offensiv i Norden med öppningen av ett kontor i Oslo i oktober.


Ämnen i artikeln:

Playad

Playad är en fullserviceleverantör av video- och displayannonsering på nätet och i mobilen. Företaget som startades 2004 siktar nu på att expandera i Norden. Det första steget är öppnandet av Oslokontoret om en månads tid.

– När vi började med rörligt var vi lite tidiga. Vi har länge haft planer på ett Nordenerbjudande, men först nu känner vi att tajmingen är rätt. Vi kommer att göra en offensiv satsning från och med oktober, säger Lars Blomberg, vd på Playad till Dagens Media.

Som Norgechef har Otto P. Narvestad, tidigare vd för Carat interactive, rekryterats.

– Han har jobbat med media hela livet. Det är svårt att hitta någon som har en så bred erfarenhet av onlinemarknadsföring som han, säger Lars Blomberg.

En skillnad är att den norska marknaden är mera segmenterad med färre sajter än den svenska. Å andra sidan betalar de norska annonsörerna bättre. Någon oro för konkurrensen i grannlandet känner Lars Blomberg inte.

– Konkurrenterna finns, men vi har ett annat erbjudande.

Han poängterar att Playad bara säljer på premiumsajter, och att varje annonsör får en skräddarsydd sajtlista.

Just nu pågår arbetet med att rekrytera personal till det norska säljteamet. Och efter årsskiftet räknar Lars Blomberg med att Playad finns på plats i både Danmark och Finland.

– Ur ett annonsörperspektiv ser många Norden som en heterogen marknad även om det finns skillnader. Sverige har det mest diversifierade utbudet av sajter medan Finland har en betydligt lägre andel av smartphoneanvändare.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Playad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.