Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Hamsterpaj gav råd till fortkörare – slog trafikrekord

Publicerad: 23 Juli 2015, 11:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

Ungdomsforumet Hamsterpaj ökade sin trafik med över 500 procent förra veckan.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Hamsterpaj har funnits sedan 2003 och ägs och drivs av Nyheter24-Gruppen. Normalt har sajten, som är en community för ungdomar, mellan 50 000 och 80 000 unika webbläsare i veckan.

Men förra veckan slog sajten trafikrekord med 405 181 unika webbläsare, enligt Kia-index. Det är en ökning med 585 procent från veckan innan.

Förklaringen är en artikel med rubriken "Detta enkla knep gör att Polisen inte kan ge dig fortkörningsböter" efter en dansk förlaga från sajten Finddetbilligt.

– Vi har en sida där vi lägger upp lite roliga artiklar, liknande viralsajternas. Sen lade vi ut artikel på Facebook och då snurrade det till ordentligt. På första dagen hade den runt 60 000 unika besökare och dagen efter var det uppe i 100 000. Det tog aldrig slut. Sajten orkade inte mer, den blev överbelastad. Det var lite chockerande, säger Marcus Keinänen Sandgren, projektansvarig för Hamsterpaj, till Dagens Media.

Varför tror du att just den här artikeln tog fart?

– Det var nog för att det hade med fortkörningsböter att göra. Det var en bra rubrik och tipsen är riktiga, det är inget skämt. Det var nog en massa folk som tänkte "vad är detta, kan jag slippa böter? och sen skrattade till. Folk tycker nog att det är roligt även om man inte har körkort.

Vad betyder det här för Hamsterpaj?

– Det är bara en rolig grej att vi fortfarande, efter 12 år, finns och syns på en marknad som inte ser ut som den gjorde förut, innan Facebook fanns.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.